الموضوع: اكلات صيامى
عرض مشاركة واحدة
رقم المشاركة : ( 1 )
الصورة الرمزية حياة الروح
حياة الروح
ارثوذكسي متألق
حياة الروح غير متواجد حالياً
 
رقم العضوية : 2005
تاريخ التسجيل : Sep 2007
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 1,317
عدد النقاط : 10
قوة التقييم : حياة الروح is on a distinguished road
اكلات صيامى

كُتب : [ 01-17-2008 - 02:39 AM ]


شاورما مشرومفلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامىالطريفةنقشر الطماطمايةنشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفلونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتةنفتح الخبز الشامى نصفين ونضع من الشاورما ونلفه كويسنضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيفوممكن ندخلها الفرن لو انتى عيزاه يتحمص من بره








تورته صيامى
400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
262ج دقيق (حوالى كوب و3 ملاعق كبيره) – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل
فروت دراى
الطريقة
مقاس الصينية 28
نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا
اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة


اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر
لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة
وممكن كمبوت فواكه
يعنى الذواق ده على ذوقك





شيكولاتة موروا
½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى
نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
فى حلة تانية اضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
ثم اضعهم على بعض ثم اضع الجيلاتين وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
يغلوا غلوة بس


يارب اكون قدرت افيدكم






سلطة الخس والجزر والزيتون
..المقادير:
2
ك خس مقطع شرايح
ك جزر مبروش خشنك خيار مبروش خشن
1\4
ك نعناع مفروم ناعم
1\2
ك زيتون أسباني أسود شرائحالتتبيلة:
3
م ك زيت زيتون ، 4 م ك عصير ليمون ، م ك سماق ، ملح ، م م نعناع ناشف
الطريقة:
اخلطي المقادير ثم اخلطي مقادير التتبيلة ثم صبيها عليها



شوربة الطماطم
بطاطسايه – بصلة – جزرة – كرات – ملح وفلفل – 20ج كرفس
20
ج ريحان – 10 ج سكر – ½ كيلو طماطم – معلقة طماطم بيورية
الطريقة
نضع البصل والجزر والكرفس المقطعين اى تقطيع فى زيت الزيتون تقليبة
ونضع الطماطم المقطعه اى تقطيع ونقلب ثم نضع البطاطساية المقطعه ثمنضع معلقة الطماطم البيورية وماء ونغطى لحد قرب السوى نضع معلقة الطماطموبعدين نطفى ونضربها فى الخلاط ونصفيها ونغرفها


جنجر كوكيز


40
ج قرفة ( 2 معلقة كبيرة ) – 40 ج جوزة الطيب ( 2 معلقة ) – 400 ج سكر (2 كوب )
300
ج ماء ( كوب ونص ) – 900 ج دقيق – 40 ج قرنفل ( 2 معلقة) – 40 ج عصير ليمون

80
ج عسل نحل ( 1/3 كوب
)
الطريقة
اضع فى الخلاط الدقيق والقرنفل وجوزة الطيباضع على النار السكر والماء والعسل النحل واول ما يغلوا اضع عصير الليمونوبعد الغليان انزل بيهم على الدقيق واحدة واحدةوبعد ما تبقى عجينة ادخلها الثلاجة لمدة ساعه وبعد ماتطلع افردهاعلى صاج رفيع نص سم واشكلها بالاشكال وادخلها الفرن على 160 لمدة 25 دقيقة




بعض افكار للفول
الفول بالزيت و الكمون
:يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت(ذرة او زيتون زي ماتحبوا)


الفول بالدقة:تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.


الفول بالسلطة
:تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.


الفول بالطماطم:تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.

الفول بالثوم و الطماطم:
نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.
الفول بالباذنجان:لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.


فول بالطحينة

فول مدمس
طماطماية
معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
معلقة كبيرة طحينة
معلقة خل
معلقة عصير ليمون
معلقتين كبار زيت
ملح و كمون
الطريقة
سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة
ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض
وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون
فول بالفلفل الاخضر

فول مدمسنص معلقة صغيرة ثوم مهروس
واحدة فلفل رومى
كوب عصير طماطم
ملح وفلفل وكمون
2 معلقة زيت
الطريقة
ضعى الزيت او الزبدة على النار وحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر
ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ما تتسبك
ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين
قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية على الفول و تبلى بالملح والكمون
يغلو غلوة مع بعض واغرفية


حياة الروح








رد مع إقتباس
Sponsored Links