المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مكرونة بالبشامل صيامى انما اية


رانيا وجية
03-26-2008, 10:25 AM
المقادير
1 بصلة قطع صغيرة
1/2 كيلو بسلة
1/2 كيلو عصير طماطم
1/2 كيلو مشروم (عيش الغراب)
مكعب مرقة خضراوت
ملح وفلفل حسب الرغبة
كيلو الا ربع مكرونة

مقادير البشامل
6 معالق كبيرة دقيق
2كوب مياة
2 معلقة كريمر ( لبن صيامى)
مكعب مرقة خضروات

طريقة العمل
نضع زيت ومعة البصل وبعد تقليبة حتى يصفر لونة نضع عصير الطماطم وبعد تسبكها نضع البسلة
وبعدها المشروم ونضع الملح والفلفل ومكعب المرقة
اما البشامل
نضع مقدار كافى من الزيت الجيد نضع الدقيق حتى يصفر
نكون مجهزين كوب مياة وبها الكريمر ونضعها على الدقيق ونضع كمية من المياة مناسبة لسمك البشامل
ونضع مكعب المرقة
اما المكرونة
نضع المكرونة فى مياة بتغلى حتى تسلق ونضع عليها معلقتين من البشامل ونقلبهم كويس
اوعى تنسيها وتتلخبت الحكاية
نكون مجهزين صينية وبها شوية زيت ونضع طبقة من المكرونة وبعدها البسلة والمشروم
وبعدها طبقة مكرونة وبعدها نضع البشامل ونخلى معلقة صلصة ونضعها بعد البشامل
نضعها فى الفرن حوالى ساعة الاربع
على نار هادية
وبالهنا والشفاء
ياريت تطمنونى على المطبخ فرقع ولا لسة

soso_14
03-27-2008, 08:50 PM
ميرسى كتير
بس لو المطبخ فرقع اعمل ايه


ياترى هتدينى تعويض

bright
03-28-2008, 04:20 PM
ههههههههههههههههههههههههه

شكرا علي الاكله الحلوه

مصري مكبر دماغة
03-29-2008, 05:22 PM
ميرسي قوي علي الاكلة الحلوة دي ...
جاري تجربتها ....مع اعلام الاسعاف بذلك ....هههههه
ربنا يبارك حياتك

bolalover
03-29-2008, 05:35 PM
شكرا كتير علي الاكلة دي

رانيا وجية
03-30-2008, 11:00 AM
مرسى على الردود الجميلة بس لو فعلا جربتها مرة بطرقتى كل يوم هتعملها وهاتطلب الاسعاف
و ببركة ربنا يكون صيام فية الصلاة والكتاب المقدس وحضور قداسات وتناول
ومكرونة بشامل كل يوووووووووووووووووووووووو وووووووووووووووووم

ameerko
03-30-2008, 12:06 PM
الف شكر على الأكلة الرائعة دى وجارى التنفيذ أنشاء الله

SOSOGAD32
04-02-2008, 03:42 PM
اكلة جميلة و على فكرة انا عملتها قبل كدة بطريقة قريبة لكن هجرب بطريقتك وميرسى فى انتظار المذيد

رانيا وجية
04-09-2008, 08:33 AM
المقادير
1 بصلة قطع صغيرة
1/2 كيلو بسلة
1/2 كيلو عصير طماطم
1/2 كيلو مشروم (عيش الغراب)
مكعب مرقة خضراوت
ملح وفلفل حسب الرغبة
كيلو الا ربع مكرونة

مقادير البشامل
6 معالق كبيرة دقيق
2كوب مياة
2 معلقة كريمر ( لبن صيامى)
مكعب مرقة خضروات

طريقة العمل
نضع زيت ومعة البصل وبعد تقليبة حتى يصفر لونة نضع عصير الطماطم وبعد تسبكها نضع البسلة
وبعدها المشروم ونضع الملح والفلفل ومكعب المرقة
اما البشامل
نضع مقدار كافى من الزيت الجيد نضع الدقيق حتى يصفر
نكون مجهزين كوب مياة وبها الكريمر ونضعها على الدقيق ونضع كمية من المياة مناسبة لسمك البشامل
ونضع مكعب المرقة
اما المكرونة
نضع المكرونة فى مياة بتغلى حتى تسلق ونضع عليها معلقتين من البشامل ونقلبهم كويس
اوعى تنسيها وتتلخبت الحكاية
نكون مجهزين صينية وبها شوية زيت ونضع طبقة من المكرونة وبعدها البسلة والمشروم
وبعدها طبقة مكرونة وبعدها نضع البشامل ونخلى معلقة صلصة ونضعها بعد البشامل
نضعها فى الفرن حوالى ساعة الاربع
على نار هادية
وبالهنا والشفاء
ياريت تطمنونى على المطبخ فرقع ولا لسة
اللى ينقل طريقتى فى منتدى اخر يذكر منتدى ارثوذكس اللى اتنقلت منة الطريقة
وصلوا من اجلى

المتشفع بمارجرجس
04-09-2008, 11:14 AM
ربنا يبارك حياتك امين كل ده هيعملوا المكرونه ولا واحد انكسف وعزم المنتدي خالص ياله معلش نبقي ندور علي اللي هيعزمنا بعدين ههههههههههه مرسي بجد علي الطريقه الرائعه ديه

ezis
06-23-2008, 06:31 AM
ميرسسي علي الحلوة دى بس معلش ممكن اى حاجة غير المشروم علشان مش بنحبة ربنا يباركك

MERVAT YOUSSEF
02-22-2009, 05:48 AM
اْيه الحلاوه دي المنتدي ده راااااااااااااااااااااااا ااااااااااااائع و اْكتر .

مرمر عزيز
02-22-2009, 12:22 PM
طريقة حلوة اوووووووووووووووووووى

zaza2006
02-22-2009, 01:51 PM
شكررررررااااااااااااا على الطريقة الحلوة دى

bent elmalek_461
05-16-2009, 12:55 PM
على فكرة فى طريقة مكرونة تانى صيامى
تحبى اقولهالك