رانيا وجية
03-26-2008, 10:25 AM
المقادير
1 بصلة قطع صغيرة
1/2 كيلو بسلة
1/2 كيلو عصير طماطم
1/2 كيلو مشروم (عيش الغراب)
مكعب مرقة خضراوت
ملح وفلفل حسب الرغبة
كيلو الا ربع مكرونة
مقادير البشامل
6 معالق كبيرة دقيق
2كوب مياة
2 معلقة كريمر ( لبن صيامى)
مكعب مرقة خضروات
طريقة العمل
نضع زيت ومعة البصل وبعد تقليبة حتى يصفر لونة نضع عصير الطماطم وبعد تسبكها نضع البسلة
وبعدها المشروم ونضع الملح والفلفل ومكعب المرقة
اما البشامل
نضع مقدار كافى من الزيت الجيد نضع الدقيق حتى يصفر
نكون مجهزين كوب مياة وبها الكريمر ونضعها على الدقيق ونضع كمية من المياة مناسبة لسمك البشامل
ونضع مكعب المرقة
اما المكرونة
نضع المكرونة فى مياة بتغلى حتى تسلق ونضع عليها معلقتين من البشامل ونقلبهم كويس
اوعى تنسيها وتتلخبت الحكاية
نكون مجهزين صينية وبها شوية زيت ونضع طبقة من المكرونة وبعدها البسلة والمشروم
وبعدها طبقة مكرونة وبعدها نضع البشامل ونخلى معلقة صلصة ونضعها بعد البشامل
نضعها فى الفرن حوالى ساعة الاربع
على نار هادية
وبالهنا والشفاء
ياريت تطمنونى على المطبخ فرقع ولا لسة
1 بصلة قطع صغيرة
1/2 كيلو بسلة
1/2 كيلو عصير طماطم
1/2 كيلو مشروم (عيش الغراب)
مكعب مرقة خضراوت
ملح وفلفل حسب الرغبة
كيلو الا ربع مكرونة
مقادير البشامل
6 معالق كبيرة دقيق
2كوب مياة
2 معلقة كريمر ( لبن صيامى)
مكعب مرقة خضروات
طريقة العمل
نضع زيت ومعة البصل وبعد تقليبة حتى يصفر لونة نضع عصير الطماطم وبعد تسبكها نضع البسلة
وبعدها المشروم ونضع الملح والفلفل ومكعب المرقة
اما البشامل
نضع مقدار كافى من الزيت الجيد نضع الدقيق حتى يصفر
نكون مجهزين كوب مياة وبها الكريمر ونضعها على الدقيق ونضع كمية من المياة مناسبة لسمك البشامل
ونضع مكعب المرقة
اما المكرونة
نضع المكرونة فى مياة بتغلى حتى تسلق ونضع عليها معلقتين من البشامل ونقلبهم كويس
اوعى تنسيها وتتلخبت الحكاية
نكون مجهزين صينية وبها شوية زيت ونضع طبقة من المكرونة وبعدها البسلة والمشروم
وبعدها طبقة مكرونة وبعدها نضع البشامل ونخلى معلقة صلصة ونضعها بعد البشامل
نضعها فى الفرن حوالى ساعة الاربع
على نار هادية
وبالهنا والشفاء
ياريت تطمنونى على المطبخ فرقع ولا لسة