المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : *** طريقة صناعة نبيذ الأباركه ***


ظريف
11-19-2007, 09:23 PM
المطلوب لصناعة { نبيذ الأباركه }
1ـ خمسه كيلوعنب على الأقل من أى نوع
2ـ قطعة خميره من بتاعة العيش وعدم أستعمال الخميره الجافه المعبئه
3ـ سكر لكل لتر عصير كوب سكر حوالى 200 ج
4ـ برطمان مناسب لكمية العصير
5ـ بنجر أو كركديه للتلوين
6ـ زجاجات محكمة الغلق لحفظ وتخزين النبيذ
طريقة التصنيع
هنقسم طريقة التصنيع على ثلاث مراحل للتسهيل
1ـ التخمير 2ـ الترويق 3ـ التلوين
نبدأ بتحضيرالخميره للعمل وذلك بوضعها فى نصف كوب ماء ونضع عليها ملعقة سكر صغيره وإزابتها فى الماء مع السكر إزابه تامة ويتم ذلك بتقليبها بالملعقه ثم نغطيها ونتركتها تتفاعل حتى نحتاجها 0 وبعد ذلك نبدأ بغسيل العنب وتفريطه من العنقود ووضعه فى الخلاط بدون ماء على عدة مراحل حسب كمية العنب

Team Work®
11-19-2007, 10:39 PM
ربنا يفرح قلبك ويا ريت تكمل على طول

اشكرك ومنور الموقع كلوا صدقنى

ظريف
11-19-2007, 11:35 PM
ألف شكر لحضرتك يا تيم وورك ده أول موضوع ليا فى المنتدى وحضرتك أول زائرحيبأى لحضرتك مكانه كبيره عندى وشكرا لتشجيع حضرتك ليا

Team Work®
11-20-2007, 12:27 AM
د حقك بجد ولازم تخدوا لانوا مجهود رائع صدقني عاشت ايدك وعاوز ادوقوا من ايدك بقى بس

ايفا
11-20-2007, 01:24 AM
شكرااا على موضوع الجمييل والمميز
الرب يباركك

fofo_gold_orsozox
11-20-2007, 01:36 AM
ها

فين باقي الطريقة


وشكرا

ظريف
11-20-2007, 06:29 AM
شكرا لأختى إيفا على مرورها الجميل والمميزالرب يباركك

ظريف
11-20-2007, 06:42 AM
ده تواضع من حضرتك يا تيم وورك وشرف ليا بجد

ظريف
11-20-2007, 06:49 AM
أخى فوفو جولد تحية رب المجد لك حق يا أخى بس ده أول موضوع أتبه فى المنتدى وليس عندى خبره كافيه وممكن حضرتك تبحث فى مواضيع ظريف تجدها مجزئه وأتمنى أسمع رأى حضرتك وأى أستفسار أنا تحت أمرك

مرمر
11-20-2007, 10:08 AM
مرسي اوي
ربنا يبارك

ظريف
11-20-2007, 10:47 AM
ألف شكر لحضرتك يامرمر بس أنا عاوزكم تسألونى فى الموضوع عشان أحس بأهميته لديكم

hemo
12-02-2007, 05:08 PM
شكرا اخ ظريف على هذا الموضوع الرائع

بس حبيت اعرف كمية الخمير بالجرام عشان مو واضحه معي

شكراً لك

ظريف
12-04-2007, 11:09 AM
شكرا لأهتمام حضرتك بالموضوع يا hemo ربنا يباركك
بالنسبه لسؤالك هو كمية الخمير بالجرام حوالى 20 ألى 30 جرام تقريبا ولو زادت أو نقصت مش هتضر شئ لأنها دورها بادئ تفاعل فقط بس المهم تتأكد أنها حيه وبتتفاعل قبل وضعها على العصير حتى لايفسد

ghada2000
12-31-2007, 08:00 PM
thanks ostaz zaref 3la elmawdo3 dh
rabna ybark 7yatak

ظريف
12-31-2007, 09:30 PM
[quote=ghada2000;68900]thanks ostaz zaref 3la elmawdo3 dh


rabna ybark 7yatak

الشكر ليكى يا غاده على مرورك الجميل وربنا يعوض تعب محبتك

samwel_safe
01-02-2008, 04:05 AM
شكرا الى طريقة النبيذ يا اخ تيم ورك نشكرا تمنى منك مواضيع كثيرة

MICKEY
01-04-2008, 02:57 PM
بجد موضوووع اكتر من رائع
انا فعلا ناوي اجربها
ربنا يباركك

ظريف
01-04-2008, 03:25 PM
[quote=MICKEY;71313]بجد موضوووع اكتر من رائع

انا فعلا ناوي اجربها

ربنا يباركك

أنتا اللى رائع يا أستاذ / ميكى وشكرا على مرورك وجرب الطريقه ولو باظت أنا متحمل الخسائر

eve2
01-09-2008, 03:07 AM
هاى الموضوع دة يجنن بجد مرسى اوووووى على تعبك انا عملت الابركة ابل كدة انا و اخواتى لكن
الطريقة كانت مختلفة و صعبة لكن انت اجزتها و بسطها علشان كدة بشكرك اووووووى
ربنا يباركك

ظريف
01-11-2008, 10:01 PM
الشكر ليكى يا eve2 وياريت تجربى طريقتى وتقوليلى ملاحظاتك وشكرا لمرورك

el-mohandess
01-27-2008, 04:50 PM
عزيزى كاتب طريقة صناعة الأباركة أشكرك على تعب محبتك ولكن هذه الطريقة صالحة لصناعة النبيذ العادى الذى نشربه عموماً ولكن لاتصلح لصناعة الأباركة لأن النبيذ المصنع بهذه الطريقة غير طقسى ولا يصلح للقداس. حيث أن الباركة المستخدمة فى القداس يجب أن تكون عصير عنب مختمر من ذاته وليس عليه أى إضافات خارجية كالسكرواللون من البنجر وكذلك السكر والماء والخميرة.
الأباركة لها طريقة أخرى للتصنيع حتى تصبح طقسية
وأشكركم

ظريف
01-27-2008, 11:21 PM
عزيزى كاتب طريقة صناعة الأباركة أشكرك على تعب محبتك ولكن هذه الطريقة صالحة لصناعة النبيذ العادى الذى نشربه عموماً ولكن لاتصلح لصناعة الأباركة لأن النبيذ المصنع بهذه الطريقة غير طقسى ولا يصلح للقداس. حيث أن الباركة المستخدمة فى القداس يجب أن تكون عصير عنب مختمر من ذاته وليس عليه أى إضافات خارجية كالسكرواللون من البنجر وكذلك السكر والماء والخميرة.
الأباركة لها طريقة أخرى للتصنيع حتى تصبح طقسية

وأشكركم

شكرا حبيبى لمرورك ومنك نستغيس قصدى نستفيد

naderwagih
03-20-2008, 02:50 AM
وانت عرفت منين المقادير والطريقة؟؟؟!!
:em19::em19:

ظريف
03-20-2008, 08:07 AM
وانت عرفت منين المقادير والطريقة؟؟؟!!
:em19::em19:


ده سر المهنه

يسوع الخروف المذبوح
04-27-2008, 08:36 PM
ههههههههههههههههههههههههه هههههههههههه

ظريف
05-01-2008, 04:00 PM
ههههههههههههههههههههههههه هههههههههههه


بتضحك ليه ؟؟؟؟؟
إنتا لسه شربت حاجه
لسه قعر البرميل
هههههههههههه
بالهنا والشفا

bssom
07-15-2008, 04:59 AM
بجد موضوووع اكتر من رائع مشككككككككور

mask_968
03-28-2009, 09:27 PM
فين بقى الموضوع ممكن تبعتللى عالميل تبعى [email protected]

ظريف
03-30-2009, 09:56 AM
فين بقى الموضوع ممكن تبعتللى عالميل تبعى [email protected] ([email protected])



للأسف الشديد أنا مش بعطى دروس خصوصيه على الأيميل ...... أقرأ ياحبيبى الموضوع بتركيز وإن شاء الله حتجيب تقدير